Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

zondag 8 september 2013

Around the World

De ochtend begint wat de lucht betreft bewolkt. Wij stappen echter vrolijk de auto in en gaan op weg naar Epcot.


Het is nog niet heel druk dus we kunnen dichtbij de ingang parkeren. Vooral bij de ingang houden zich veel mensen op om met de bol op de foto te gaan.


Of met Goofy!


Wij halen eerst fastpasses voor Soaring zodat we later in de ochtend over California kunnen vliegen zonder lang in de rij te staan.


De temperatuur loopt steeds verder op en de verleiding om even een waterstraal te vangen is groot.


We kiezen er toch maar voor om droog te blijven en Nemo te gaan zoeken.


Bij een aantal attracties in Epcot is de fastpass mogelijk toegevoegd. Zo ook bij Nemo en Figment (waar we later nog in gaan). De reden is mij niet helemaal duidelijk want ik heb bij beide attracties nooit lange rijen gezien. Zeker Figment is tot nu toe altijd een doorloper geweest. Nu stond er voor het eerst een rij(tje) dus misschien trekt fastpass ook wel mensen aan.
De surf condities zijn prima maar wij kiezen voor de clammobiel voor ons vervoer.


Uhm, wie van jullie heet Nemo?


Van de zee naar het land. En de plantjes stonden er weer keurig bij vandaag.



Voor de lunch willen we naar Les Halles in Frankrijk. Vorig jaar hebben we daar lekker gegeten en ze hebben wat andere keus dan de bekende hotdogs en burgers. In de tussentijd is het restaurant uitgebreid en dat is natuurlijk ook een goede reden om er een kijkje te gaan nemen.



We kiezen voor een quiche, een broodje brie en een broodje met iets van vlees. De quiche is lekker maar het broodje is gortdroog en niet voor herhaling vatbaar. Met de magen weer gevuld lopen we verder over World Showcase.


In The American Adventure is juist een optreden van de Voices of Liberty bezig. Een aanrader om even de tijd voor te nemen.


Na de zang kijken we nog naar de show in dit gedeelte voor een portie Amerikaanse geschiedenis doordrenkt met patriottisme.

In Noorwegen gaan we met de boot. Dit tochtje hebben we ooit de allereerste keer dat we in Epcot waren gedaan en daarna misschien nog maar 1x. Normaal staat er ook een lange rij maar vandaag was het binnengaan en instappen. Zeker een leuke attractie maar geen must-do bij lange wachttijden.


Onderweg naar Mexico komen we deze scharrel tegen.


Zo zijn we helemaal rondgelopen en weer terug bij het startpunt.


In het andere gedeelte van het park doen we nog een potje Jeopardy met Ellen en we gaan naar Space (voor de kenners: de orange versie natuurlijk).


Als de wind aan het eind van de middag weer komt opzetten en de eerste druppels gaan vallen, verlaten we het park. We willen een hapje gaan eten bij Portobello in Downtown Disney. Omdat het nog een klein beetje vroeg is, besluit ik een langere route te kiezen. We zien een geheel nieuw gedeelte van WDW en alle nieuwe wijken daaromheen. Dan lijkt de kans op een bord met Downtown Disney steeds kleiner te worden en zetten we toch de Tomtom maar aan. Niet veel later komt het landschap ons weer bekend voor en parkeren we op de nog rustige parkeerplaats van Downtown. Bij Portobello is er nog plaats genoeg en we kunnen gelijk aan tafel.


De bediening is prima en het eten heerlijk. Dit restaurant behoort wel tot een van onze favorieten.

We hebben het verzoek gehad wat meer foodporn toe te voegen aan het blog dus bij deze (speciaal voor jou Marianne!)

Calamari en eggplant fries (lekker zout).
Het eten was knoflookrijk dus van vampieren zullen we vannacht weinig last hebben en dat is best een prettige gedachte nu Halloween steeds dichterbij komt.

Als we uitgegeten zijn en naar de auto lopen, is het een stuk drukker geworden in Downtown. Onze parkeerplek wordt dan ook direct ingenomen door iemand anders. De verdere avond brengen we rustig door in de villa.

2 opmerkingen:

  1. En dan maar meteen calamari foto's plaatsen he! Heerlijk hoor! Wil weer terug! Vandaag met Maura naar de wereldhavendagen geweest en de mevrouw in de Holland America Line-stand gek gemaakt van de disney cruise! Zij moest haar cruises aan ons verkopen, maar wij hebben haar overgehaald voor een disney cruise haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zojuist pas jullie blog ontdekt en aan het lezen geslagen. Wat hebben jullie al leuke dingen achter de rug. Wij zijn dol op uit eten gaan in Florida en vinden het leuk om jullie restaurant ervaringen te lezen.
    Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen