Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

zondag 22 september 2013

Singing to an Ocean


Alsof we nog geen water genoeg hadden gehad gisteren in Discovery Cove, was het vandaag tijd voor nog meer water in SeaWorld. Bij het ticket van Discovery Cove zit ook nog eens onbeperkte entree tot SeaWorld voor 14 dagen.



Het weer is goed dus we starten met de Manta aangezien dit een attractie is die sluit als het weer omslaat.


De tassen gaan in een kluisje. Voor de kluisjes in SeaWorld moet je betalen in tegenstelling tot die in Universal. Maar in Universal heb je dan ook veel meer attracties waarbij het opbergen van je spullen in een kluisje verplicht is. Mijn slippers doe ik in het mandje bij de in- en uitstap van de attractie. We worden vastgezet, gekanteld en zijn klaar om te gaan. Zolang je er niet over nadenkt dat als de veiligheidsbar losschiet je nergens houvast aan hebt en je dus zo de diepte in valt, is deze achtbaan een stuk minder eng dan dat hij er uit ziet. Over de kop betekent namelijk dat je op je rug ligt en dat is een stuk normalere houding dan op de kop in een stoeltje zitten zoals bij een reguliere achtbaan. Maar of je dat van mij aan moet nemen is nog maar de vraag want ik vind alle achtbanen te doen.



Al met al zijn we er allemaal levend uitgekomen en vonden Margriet en Hen het ook leuk. Het is nog steeds een prachtige dag als we richting Shamu Stadium lopen.


Onderweg komen we nog wat interessante vogels tegen.


What are you looking at!
Het stadium zit al aardig vol maar aan de zijkanten is nog genoeg plek. Vanaf de plaatsen die wij uitkiezen kunnen we alles goed zien.


Voordat de show begint, staat deze vogel al klaar midden op het podium.


De show barst los en de orca's springen er lustig op los.



De vogel heeft inmiddels ook wat hij wilde, een achtergebleven visje.


Kijk hier zit het publiek in de SOAK zone nog leuk te lachen.


Het publiek is bij de shows van SeaWorld altijd wat onrustig, er wordt naar onze ervaring altijd veel opgestaan en gelopen tijdens de show. Twee rijen voor ons zit een familie die bij de interessante sprongen aan onze kant de neiging hebben te gaan staan om het extra goed te zien en ze vergeten even dat de 300 man die achter hen zitten het daardoor een stuk slechter kunnen zien (en foto's hebben met een achterhoofd er op). Later blijkt dat ze allemaal Remi heten (of dat hebben wij er van gemaakt).



Het publiek in de SOAK zone begrijpt nu ook wat dat betekent en bij sommige is het lachen ze vergaan. Dit zijn waarschijnlijk ook de mensen die verschrikt opstaan en snel naar boven lopen. Helaas te laat, volgende keer goed lezen wat er staat.


De show loopt ten einde en ook onze vogel stapt maar eens op.


Na de show komen we onderweg weer wat andere interessante beesies tegen. Deze opossum vinden we wel heel schattig.


En deze jongen is natuurlijk erg indrukwekkend.


We nemen voor de lunch een lekkere panini die we opeten aan de waterkant. Er zit een ouder stel waarvan de vrouw op een gegeven moment een Monkey ziet! Haar man ziet de Monkey ook. Het overige publiek ziet gewoon een vrouw met een knotje die wat verborgen achter iemand anders zit. Maar we laten de ouwetjes in de waan, je moet tenslotte zelf de sjeu aan het leven geven want een ander doet dat zelden voor je.

In de Dolphin Cove zoeken wij wat verkoeling door lekker met onze handen in het water te hangen.


De dolfijnen komen dan niet dichtbij maar op het moment dat je net even niet oplet, ligt er opeens een op de kant.


En die kan je dan even aanraken voordat ie weer besluit in het water te rollen.


In de middag bezoeken we de show Pets Ahoy. Dit is een hele lieve show met veel poes en weinig pas. We genieten van alle huisdieren die keurig hun trucjes doen. Geen dieren in rare pakjes of op fietsjes maar een eenvoudig doch goed in elkaar gezette show waarbij de dieren niets lijken te hoeven doen waarover je twijfels zou kunnen hebben. Maar wij missen onze eigen katten natuurlijk heel erg dus zijn al snel vertederd.


De nieuwe Antarctica attractie hadden wij voor later op de dag bewaard. Gelukkig had ik al in veel blogs gelezen dat de attractie wat tegen viel anders hadden wij ons ook beetgenomen gevoeld. De vooraankondiging van de attractie wil je laten geloven dat je de Zuidpool door de ogen van een jonge pinguïn ziet. Dit is erg overdreven, ze kunnen beter aangeven dat je in een speciaal ontworpen transportmiddel een korte rit door de Zuidpool maakt naar de leefwereld van de pinguïns. Als je anderhalve minuut later (of misschien nog wel korter) uit de attractie stapt, ben je namelijk aangekomen bij de echte pinguïns.



En die zijn best het bewonderen waard.



Maar het is ook heel koud in Antarctica dus vooral niet te lang in je T-shirtje bleven hangen bij deze zwemmers.


We kunnen het niet laten en knutselen nog een souvenir mug in elkaar. Die kan thuis weer bij de verzameling van 2000 andere muggen.


Omdat het weer goed blijft, kunnen we ook de dolfijnen nog hun kunsten zien vertonen. En eigenlijk kunnen die dolfijnen toch wel heel mooie sprongen maken in vergelijking met de Orca's. In deze show is ook veel acrobatiek verwerkt maar daar zijn wij niet zo dol op. Het is wel een aardige afwisseling van mens en dier.





Na de andere wonderen van de oceaan bewonderd te hebben, gaan we op huis aan.


Dit zeedraakje had ik de vorige keer veel beter op de foto. Dit keer lukte het niet goed maar het blijft een fascinerend dier.

Voor het avondeten hebben wij allen gek genoeg zin in een visje. Bij Bonefish Grill kiezen we een lekkere uit en denken even niet meer aan de prachtige aquaria in SeaWorld.

1 opmerking:

  1. Wat een schitterende foto's van zowel Discovery als bij Seaworld, geweldige dagen!

    BeantwoordenVerwijderen