Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

woensdag 11 september 2013

Ouwe Bokken

Op deze stralende ochtend hebben we een gast bij het ontbijt. Deze squirrel springt aan de buitenkant tegen de lanai en gaat boven het zwembad lekker op een nootje knabbelen.


Voor de avond hebben we kaartjes voor Mickey's Not-So-Scarry Halloween Party (MNSSHP) dus de ochtend en middag besteden we op een andere manier. We gaan op pad en wel naar de Bok Tower Gardens. TomTom weet goed de weg en na een stukkie rijden mogen we 12 dollar per persoon betalen om het terrein op te kunnen.


In het visitor center worden we welkom geheten en krijgen we uitleg over wat er allemaal te zien en doen is. We starten met de film want je kan niet goed genoeg voorbereid zijn op wat komen gaat toch?


Na de film lopen we de tuinen in. De sinaasappels zijn nog groen, de lucht is blauw met af en toe een wit wolkje en het is ruim 30 graden. Prima wandelweer dus....


We starten met de 3/4 mile nature trail.

Om onduidelijkheden te voorkomen, hier is de trail.
Het landschap is zanderig met laag- en hooggroei. We hopen natuurlijk op wat wildlife (dat gaat vast lukken bij deze temperaturen) maar verder dan een heleboel mega insecten komen we niet. Al vallen die insecten zeker niet onder onze gebruikelijke huis- en tuinbewoners dus het is best nog interessant. Er vliegen ook heel veel mooie vlinders rond maar die hebben vandaag geen zin om op de foto te gaan.



Na de trail nuttigen we een gezonde lunch in het cafe bij het visitor center. Op de parkeerplaats zagen we twee bussen staan en deze bleken gevuld te zijn geweest met bejaarde Afro-Amerikanen. Zij komen nu ook in kleine groepjes het cafe binnen om te gaan lunchen dus er is voor ons genoeg te zien. De dames van de bediening doen erg hun best maar de oude dames lopen continu rond en gaan dan weer aan een ander tafeltje zitten waardoor de bediening af en toe niet meer weet waar ze de bestelling kwijt kunnen. Maar iedereen blijft blij en vriendelijk en de sfeer is gezellig.

Na de lunch neem ik mijn twee bejaarden weer mee de tuin in en lopen we richting de toren. In de toren bevindt zich een carillon. Meneer Bok heeft zijn vroege jeugd in Nederland doorgebracht en het carillon is een herinnering aan die tijd. Wij dachten dat het carillon op bepaalde tijden zou spelen maar de klokken zijn bijna continu bezig. Zelf behoor ik niet tot de carillon fanclub en wordt het behoorlijk irritant dat die %$# dingen maar blijven gaan terwijl je door de prachtige natuur loopt.


We laten ons niet van ons stuk brengen, negeren het geklingel genieten van het groen.


En het uitzicht.




Het is wel een goed idee om af en toe omhoog te kijken en in dit geval niet naar de toren maar naar alle spinnenwebben. Er zitten veelal zeer uit de kluiten gewassen exemplaren in dus daar wil je niet per ongeluk in lopen.


Zo komen we al een beetje in de Halloween sfeer voor vanavond.


Het souvenirwinkeltje wordt ook met een bezoek vereerd. We sluiten dit bezoek af met een goed advies:


Onze avonturen tijdens MNSSHP zullen in een volgend blog beschreven worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten