Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

donderdag 26 september 2013

The Quest for the Wand


Vandaag een dag met een missie: The Quest for the Wand. Zusterlief is namelijk Harry Potter fan en wil een toverstaf van Harry. En als het kan ook nog smekkies in alle smaken en ....  Wij verplaatsen ons dus per auto (en niet per bezemsteel) naar Universal's Islands of Adventure.


We maken gebruik van de gelegenheid en doen nog wat attracties die we bij het eerste bezoek niet gedaan hadden.

Poseidon's Fury
In Hogsmeade aangekomen nemen we nogmaals de tijd om alles te bekijken en gaan we nog een keer in The Forbidden Journey. De wachttijd is maar 10 minuten dus dat is bijna doorlopen en instappen.



In de snoepwinkel vinden we Smekkies in alle smaken maar dat blijkt gewoon een doosje met Jellybeans te zijn. Je kunt ze aanschaffen voor de prijs van 12 dollar. Dat vinden we toch wat overdreven voor een paar snoepjes en we laten het doosje achter in de winkel.


Ook Dragon Challenge wordt uitgetest maar die valt erg tegen. Het is een gewoon achtbaantje ongeveer van het niveau van de Barnstormer in Disney maar dan slechter gethematiseerd. Jammer want buiten de twee achtbanen is het Harry Potter gedeelte echt heel mooi gemaakt.


Maar we zijn hier voor een doel: The Wand. Het verzoek was de wand van Harry himself te kopen dus op internet hadden we gekeken hoe deze te herkennen was. Gelukkig stonden de namen op de doosjes en konden we met zekerheid vaststellen die juiste wand in handen te hebben.


Zo'n wand is natuurlijk niet gratis (integendeel!) maar dan heb je ook wat. De handtekening voor de betaling per creditcard werd in stijl gezet.


Met dit kostbare bezit waar we heel wat van verwachten (dus goed oefenen Marianne!) verlaten we Islands of adventure. Langs het grootste Hard Rock Café ter wereld lopen we naar het andere Universal, de Studio's.


Daar lopen we Shrek en Donkey tegen het lijf. Omdat er geen rij is, maken we een praatje en gaan we op de foto. Donkey: "Hey is that your sister" Ik: "No, that's my mother" Donkey: "Wow, she looks likes she could be your sister". En meer van dat soort complimenten voor mijn ma. Donkey is nu haar favoriet (niet aan Mickey vertellen hoor).


Ook in dit park bezoeken we de attracties die er vorige keer bij ingeschoten waren.

Transformers, robots in the sky! (wisten wij vroeger veel dat het in disguise was)
In mijn jeugd keken we transformers op zaterdagochtend op skychannel bij Fun Factory. En kinders van nu, dat was het enige kinderkanaal op een zaterdagochtend en het was allemaal in het Engels zonder ondertiteling! Het ware zware tijden toen. Nu zijn de transformers blijkbaar weer helemaal hot. Ik herkende benamingen als Autobots en Decepticons maar volgens mij ziet er het tegenwoordig wat gelikter uit. De attractie viel zeker niet tegen, net zo iets als Spiderman in Islands of Adventure, een ride met 3 D film effecten.

Toen het begon te regenen hebben we nog wat gedronken en zijn we richting uitgang gegaan. Op de brug bij de uitgang kwamen we deze bedelende eekhoorn tegen. Hij kreeg eerst popcorn maar ging toch voor het koekje dat andere mensen hem aanboden.

Give me the food!
Bij de publix werd het avondeten voor in de villa aangeschaft. Op de parkeerplaats stond deze auto. Op het bordje staat baby on board. Ik weet niet of deze lijkenwagen vaker in Kissimmee rondrijdt maar wij snapte de boodschap niet helemaal (of helemaal niet).

misplaatste humor??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten