Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

zaterdag 14 september 2013

Wild by Design


Het is donderdag 12 september en al vroeg in de ochtend is er actie in de Villa op Star Lake View Dr. in Kissimmee. We worden namelijk om 8:15 in Animal Kingdom verwacht voor de Wild By Design tour. Deze tour had ik in Nederland al uitgezocht maar was alleen telefonisch te boeken. Het leek mij makkelijker (en goedkoper) om vanuit de USA zelf te bellen dan vanuit Nederland. Dus gisterenmiddag op valreep naar Disney tours gebeld en daar werd ik heel vriendelijk te woord gestaan door een Disney mevrouw. En er was nog plaats voor de tour de volgende dag!

Netjes op tijd konden wij ons melden bij onze gids voor de komende 3 uur. We kregen ieder een naamplaatje en een koptelefoon zodat we de gids goed konden verstaan.


De groep was niet groot, er was nog een ander echtpaar dus totaal waren we met 5 personen en de gids.


Tijdens deze tour kom je niet achter de schermen maar wordt verteld over het hoe en waarom van het ontwerp van het Animal Kingdom park. En bij Disney is niets toeval, eigenlijk is alles met een bepaalde reden gedaan. We worden oa gewezen op hidden Mickey's:


Bij de vleermuizen krijgen we uitleg van de verzorgster. Ze is de dieren aan het voeren en geeft ze indien nodig hun medicijnen.


Deze oude baas krijgt een stukje fruit met glucosamine vanwege de artritis.


Ondertussen volgt Marianne de schildpad de verzorgster op de voet in de hoop wat lekkers te krijgen. Maar ze moet nog wachten want om 10u is het pas tijd voor de schildpadden.



De vleermuizen zijn te vinden in het Aziƫ gedeelte. Het gebouw stelt een community huis voor. De bewoners van het (fictieve) dorp kunnen hier bij elkaar komen voor bijvoorbeeld een filmavond. Overal in het gebouw vind je aanwijzingen voor de functie ervan. Zo hangt er een projector aan het plafond en is er een bord met aankondigen van films en andere zaken.


We gaan natuurlijk ook nog aapjes kijken. Deze leven in een oud gebouw dat opgeknapt moest worden. De stellage was al helemaal geplaatst maar toen kwam er een overstroming en stond het gebouw met de voeten in het water. De aapjes hebben het toen overgenomen en de bevolking heeft het er maar bij gelaten.


Zo krijgen we nog veel meer leuke weetjes te horen over het park. Halverwege de tour is het voor ons ook voedertijd, we worden voorzien wat fruit, koek en drinken. Dat is wel nodig want het is drukkend warm vandaag. Aan het eind van de tour krijgen we een speciale pin. Er staat een gorilla op waarvoor Gino model heeft gestaan. Gino is een gorilla die uit diergaarde Blijdorp (Rotterdam) komt (voor die Zoo hebben wij ook jaarkaarten!). Ze zijn in AK heel blij met Gino want hij komt uit Europa en brengt dus een hele nieuwe genenpool met zich mee.


Na de tour doen we nog een attractie die eerder nog niet gedaan was en besluiten we in Animal Kingdom Lodge te gaan lunchen. Helaas is het restaurant dat we op het oog hebben, gesloten voor de lunch. We kiezen een ander restaurant en na het eten wandelen we door de tuinen van de lodge en zien daar nog verschillende dieren. Met de Disney bus gaan we terug naar de parkeerplaats van het AK park   om weer in de auto te stappen. De rest van de middag brengen we in de villa door en 's avonds eten we een hapje bij de Olive Garden.

2 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n tour! Iets om te onthouden voor de volgende keer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ja...ik heb gewoon jouw blog helemaal gemist tot nu toe. Maar ik ben helemaal bijgelezen en ik heb genoten van je leuke verhalen, leuk geschreven. Ik krijg er serieus heimwee van. Nog fijne dagen en ik lees nu lekker iedere dag mee!!
    Groetjes, Saskia

    BeantwoordenVerwijderen