Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

donderdag 5 september 2013

Hakuna Matata

Na een welverdiende nachtrust is dag 2 in Florida voor ons aangebroken. Ter indicatie van waar wij ons de komende drie weken moeten vermaken, hier wat foto's van "onze" villa.

De eet- en woonkamer. 

Vanuit de woonkamer naar de keuken en voordeur (links is slaapkamer 1).

Het zwembad en wirlpool. Uitzicht op watertje.
Overdekt zitje bij het zwembad.
Ons eerste ontbijt is heerlijk buiten op het terras. Het is deze ochtend al lekker warm en vochtig (niet het ontbijt maar het weer), zoals te verwachten in september in Florida.


Na het ontbijt blijkt dat we in een mooi stukje natuur verblijven. We zien verschillende vogels waaronder deze red shouldered hawk. Hij zat eerst op het dak van de buren, kwam later in het gras naast onze lanai zitten en vloog toen de boom tegenover onze villa in. Prachtig!


Na ontbijt, bloggen, douchen etc. togen wij ons naar Animal Kingdom. We nemen de tussendoor route via Sherbert road en volgens mij zijn we in 10 minuten op de parkeerplaats. Super gelegen deze villa! Vanwege onze jaarkaarten voor WDW parkeren we gratis en dat scheelt toch weer iets van 15 dollar.
Bij de ingang ruilen we het papieren kaartje van Hen om voor een plastic versie zodat ook hij gebruik kan maken van de nieuwe poortjes die overal in WDW geplaatst zijn.


Ik zal niet uitgebreid schrijven wat we allemaal gedaan hebben vandaag. In het kort komt het er op neer dat we vooral genoten hebben van dit prachtige park. De foto's geven een impressie.











Nee dit is niet onze Captiva.


Uitzicht vanuit Expedition Everest.


Kijk, deze medewerker heeft hetzelfde motto als wij!

Op internet werd lovend gesproken over de frozen chai die in het Asia gedeelte van het park te koop is. Aangezien wij deze nog nooit geproefd hadden, besloten we daar vandaag verandering in aan te brengen. Het is een enorme beker met geschaafd ijs en een naar kaneel smakend drankje. Zeker lekker maar wel een beetje veel. We nemen er de tijd voor en drinken het drankje helemaal op.

Frozen Chai x3.




Beeldhouwwerkje.


Natuurlijk geen gewone lantaarnpalen in AK.


 Er zijn natuurlijk ook dieren te zien in Animal Kingdom.

Een spectacled owl. Wat een schatje.



Niet echt maar wel een mooie muurschildering.



Als we de Pangani exploration trail lopen, komen we deze stoere kerel tegen. Hij is een van de vier bachelors in de groep. In een ander gedeelte zit een vrouwtjes groep met 1 man en een jong.


De bachelors zijn ondanks de hitte aardig actief en tot onze verbazing zoekt een van hen verkoeling in het water! Heel toevallig heb ik dit op film gezet.



Wij waren niet de enige bezoekers die zeer verbaasd waren over deze actie. 

Als laatste kijken we naar de parade. Het park sluit vandaag om 17u en als de parade begint om 15:45 is het al best rustig wat bezoeker betreft. Het zonnetje schijnt fel en het is ongeveer 35 graden dus de bezoeker die er nog zijn, zoeken een schaduwplekje of gaan pas op het laatste moment klaar staan voor de parade. We staan dan ook 1e rang als de parade voorbij komt.

Een hand van King Louie (en een vinger in beeld).




Na de parade lopen we rustig naar Yak and Yeti, het restaurant waar we voor vanavond een reservering hebben.


Het eten is erg lekker en de bediening vriendelijk als altijd. Als we uitgegeten zijn en betaald hebben, lopen we door een vrijwel verlaten Animal Kingdom (het park is inmiddels gesloten) naar de uitgang.

In de verte is de lucht heel donker en het begint flink te waaien. Waarschijnlijk komt er een aardig buitje aan. Pas als we in de auto zitten en een stukje op weg zijn, begint het te regenen. We rijden nog even naar de premium outlets want Margriet is haar badpak (weer eens) vergeten. Vorig jaar heeft ze twee nieuwe badpakken gekocht in een winkel op de premium outlets. We werden daar vriendelijk geholpen en er was ook nog eens heel veel keuze. Daarom besluiten we weer naar dezelfde winkel te gaan. De verkoopster vond het prettig dat de badpakken vergeten waren en vroeg of we volgend jaar weer kwamen. Een van de nieuwe badpakken (totaal zijn er twee aangeschaft) wordt die avond gelijk uitgetest.

















6 opmerkingen:

  1. Dat was weer een heerlijk dagje daar. Ik krijg er heimwee van hihi. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pffff ik ben stik jaloers op jullie . Mijn lievelingspark met mijn lievelings restaurant ! Ik vind animal kingdom zo leuk zo anders en zoooo lekker eten bij jak and jeti . Geweldige dag hebben jullie gehad .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit!! In welke winkel hebben jullie de badpakken gekocht, ik zoek er ook eentje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De badpakken zijn gekocht bij Aqua Beachwear in de Premium Outlets op international drive. Genoeg keus in badpakken, bikini's, tankini's en nog wat andere beachwear (in veel verschillende maten).

      Verwijderen
    2. Bedankt, de site ziet er super uit, wat een keuze. Ik zal daar zeker gaan slagen!!

      Verwijderen