Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

vrijdag 6 september 2013

What a wonderful day


Voor vandaag hebben we een reservering in Kona Cafe. Dat is een restaurant in het Polynesian Resort. We stellen TomTom in en gaan op weg. The Poly ligt vlakbij het Magic Kingdom en om er te komen moet je bijna via de parkeerplaats van het MK gaan. TomTom heeft daarna bedacht dat we via de andere kant de ingang moeten benaderen dus rijden we eerst om het hele resort heen (volgende keer gewoon de borden volgen). We worden van harte welkom geheten in het resort en kunnen de auto vlak voor de ingang parkeren. Het is lekker druk in het resort met gasten die komen ontbijten, op de foto gaan, arriveren, weggaan of klaar zijn voor een parkbezoek. Wij kunnen al snel aan tafel en hoeven niet lang na te denken wat we voor het ontbijt kiezen. We gaan natuurlijk voor de Tonga Toast, waar dit cafe bekend om staat. Tonga toast is een mega wentelteef van bananenbrood. En een foto zegt meer dan 1000 woorden dus:


Erg lekker en heel veel! Je krijgt er ook nog aardbeiensaus, siroop en boter bij. We smullen alles helemaal op (ja ook het fruit). Na het ontbijt wandelen we nog een stukje over het resort voordat we de auto richting het Magic Kingdom pakken.

De parkeerplaats van het MK ligt niet direct bij het park, er zit een meer tussen. Je hebt vanaf de parkeerplaats de keuze tussen boot of monorail. Wij kiezen vandaag voor de boot.




Voordat we aan boord gaan, schrijven we onze namen op de grond. Disney heeft krijt neergezet en iedereen mag zich daar mee uitleven tijdens het wachten op de boot.


Het Magic Kingdom is al helemaal in Halloween sfeer.




Als je binnenloopt kom je deze tekst tegen en die is zo waar:


We poseren nog even met Roy (de broer van) en Mini Mouse.


Op Main street is er volop entertainment waar we op ons gemak van genieten.



We lopen door naar New Fantasyland om dit gedeelte nog eens goed te bekijken. Als je wilt lunchen in het Be Our Guest Restaurant kan je in een hele lange rij plaats nemen. Dit is een nieuw restaurant in het kasteel van het Beest (van Belle en het Beest) en duidelijk heel populair. Wij hebben er al eens gegeten in de avond met Marianne, Stefan en de kinderen. Gelukkig maar want het is iets van 35 graden en om dan een uur in de rij (midden in de zon) te gaan staan! En na onze Tonga toast stellen we de lunch ook nog even uit....

Het New Fantasyland gedeelte ziet er prachtig gedetailleerd uit.



Het is nog niet helemaal af. In 2014 opent de laatste attractie: De mijntrein van de zeven dwergen. Je kan alvast spieken hoever ze zijn met de bouw.


Dat schiet al aardig op, het hele spoort ligt er al en nu zijn ze bezig met de afwerking en aankleding er van. In Fantasyland stappen we op de trein, die bijna gelijk aan komt rijden als we het station op lopen.


We stappen uit in Frontierland en lopen wat door dit gedeelte.


We doen niet veel attracties maar hebben een fastpass voor Splash Mountain waar een hele lange rij staat. De waterattracties zijn met dit weer duidelijk erg populair. Met onze fastpass lopen we de hele rij voorbij en binnen 5 minuten zitten we in de boot. Na een gezellig ritje en een beetje nat geworden te zijn lopen we richting Tomorrowland.


Hier doen we een aantal attracties waaronder Buzz. Ik heb bijna de maximale score.....dankzij youtube.

Dit is concentratie!

Goed opletten!
Vanwege de hitte zoeken de meeste mensen schaduw op en daardoor lijkt het op sommige plekken in het park heel rustig te zijn en daar waar schaduw is zie je dan weer groepjes mensen een beetje bijkomen. Via de winkels (om wat airco te pakken) lopen we richting uitgang.


De auto is weer snel gevonden dankzij beesie.


Ook vandaag gaat het aan het einde van de dag weer regenen en onweren. Als we bij de villa aankomen is het al flink aan het donderen. We vermaken ons binnen en Margriet en ik werken de boerderij helemaal bij. Als alle aardappelen gepoot  en de koeien gemolken zijn, gaan we naar de Outback voor het diner. We kunnen direct aan tafel en eten allemaal lekker. Eenmaal terug in de villa zoeken we al snel ons bed op.

1 opmerking:

  1. Welke villa hebben jullie ? Weerom geweldige dag ! Ik vind het zo super dat als je veel gaat je niet meer moet doen en je kunt genieten van de details die de meeste onder de first visitors nieteens opmerken

    BeantwoordenVerwijderen