Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

zondag 22 september 2013

Discovery Cove

Het moest er maar eens van komen: Discovery Cove. Na zoveel positieve verhalen over dit park was het vandaag onze beurt om het uit te proberen. Natuurlijk waren we goed voorbereid en volgens de tips zou je op tijd moeten inchecken. Dit vooral zodat je een gunstige tijd indeling zou krijgen voor het zwemmen met dolfijnen maar ook om lange wachtrijen te voorkomen en voor opening van het echte park al wat dingen geregeld te kunnen hebben. Wij gingen niet zwemmen met dolfijnen dus kozen er voor om op tijd te zijn maar ook weer niet super vroeg.


We kunnen de auto vlakbij de ingang parkeren dus dat begint al goed. Voordat we binnen zijn worden we al 3 keer welkom geheten. Eenmaal binnen is er niet echt een rij, we kunnen ons dus gelijk in gaan checken. Alle drie krijgen we een lanyard met een kaartje met onze foto er op en een kaartje met de map van het park. Deze kaartjes kunnen gewoon mee het water in, handig geregeld.


Na wat uitleg, gaan we op weg naar het restaurant voor het ontbijt. Het eten is inclusief deze dag. Je start met een ontbijt, verder zijn er de hele dag door snacks en drinken te krijgen en in de middag is er een lunch buffet. Voordat we bij het restaurant aankomen, wordt er een souvenir foto van ons drieën gemaakt die we later op de dag kunnen ophalen ( is ook inclusief). Het park ziet er mooi uit, alsof je Animal Kingdom binnenloopt maar dan met water.


Na het ontbijt gaan we een locker opzoeken. Je wordt steeds opgevangen door medewerkers die je vertellen wat je moet doen en waar je heen moet. Onze locker is te vinden bij het Grand Reef, het snorkel water. Na al onze spullen in de locker gedaan te hebben, gaan we eerst een kijkje nemen bij de Aviary. Ik had gelezen dat je dit als eerste moest doen want dan waren de vogels nog hongerig (je mag ze namelijk voeren). De tip was dus om vroeg te komen, je in te checken, snorkel spullen en een locker te bemachtigen, ontbijten en de vogels te bezoeken voordat het park officieel zou openen. Nutteloze tip. Volgens mij zijn er meer dan voldoende lockers en is het niet de bedoeling dat je die zelf gaat opzoeken. Verder gaat de Aviary ook pas open als het park officieel opent dus stonden we een half uur voor opening te bedenken wat we dan konden doen. Gelukkig was het Grand Reef al wel geopend dus hebben we onze handdoeken (inclusief) op een ligstoel gelegd, onze snorkels (inclusief) opgezet en zijn het Grand Reef ingedoken. Nou ja ingedoken.....dit water is erg koud dus we moesten even doorkomen. Maar wat een verrassing stond ons te wachten, een water vol met tropische vissen. Echt prachtig!


Vliegend door het water (dit is een kleintje).

Hallo!

Blub
Deze kaart kon je ook mee het water in nemen.
Het volgende filmpje dat ik heb gemaakt, laat het beste zien waar je tussen zwemt.


Als je het eng vindt om tussen vissen te zwemmen is dit niet aan te raden want overal waar je kijkt zie je vissen. Soms voel je er ook eentje langs je lichaam zwemmen of tegen je voet aan komen.
Ook als je in het ondiepe gedeelte gaat zitten, zwemmen er allerlei vissen om je heen. En de grote roggen vonden regelmatig dat jij in hun zwemroute zat dus of je maar even uit de weg wilde gaan.

Wegwezen jij!
Na dit avontuur komen we even bij op de ligbedden en vallen er nog een paar druppels (regen). Gelukkig is de donkere wolk een kwartiertje later overgewaaid en schijnt de zon weer volop. We lopen nu naar de Aviary toe. Hier vermaken wij ons wel even. Wat een vogels zeg!


Deze kleine vogeltjes (mouse birds) vonden het leuk om bij je te komen en wat te eten.

Moeders mooiste.

Zal ik ook een duik nemen?


Wat kijk je nou, zo zit mijn haar elke dag.


In de Aviary waren ook medewerkers aanwezig die je bakjes met eten gaven voor de vogels en vragen beantwoorden of vertelden over de vogels. We konden er geen genoeg van krijgen.

Je kan de Aviary ook via het water ingaan. De Wind-away River loopt er dwars doorheen. Het water in dit gedeelte is een stuk warmer maar er zwemmen dan ook geen vissen in.



Wel eenden!

Ik en mijn badeend.
Na al de vogels en het zwemmen zochten we onze ligbedden weer op. Helaas begon het nu weer te regenen. We waren juist een beetje opgedroogd en wilden gaan lunchen maar terwijl we bij de lockers stonden kwam het met bakken uit de hemel. Omdat het ook onweerde mocht je het water niet meer in. Dan is er in Discovery Cove ook niet zoveel meer te doen...


Na een tijdje gewacht te hebben, besloten we onze regenjasje aan te trekken (!) en richting restaurant te gaan. Het zag er namelijk niet naar uit dat de regenbui over zou waaien dus zat er niets anders op dan te gaan eten. Natuurlijk waren we niet de enige en wilden we net als alle andere een overdekt tafeltje. Na even op wacht te hebben gestaan, kwamen er een paar stoelen vrij. Margriet en Hen zijn eten gaan halen terwijl ik onze stoelen bewaakte. Het eten was goed verzorgd, de rij was nu wel een beetje lang maar dat kwam waarschijnlijk omdat iedereen weinig anders te doen had dan te gaan eten. We smikkelde van de salade en hamburgers terwijl de regen nog steeds viel maar gelukkig niet meer zo hard. De band die het geheel sfeer gaf, speelde "I can see clearly now the rain has gone. It's gonna be a bright, bright sunshiny day". LOL



Na een lange lunch was het onweren gestopt en druppelde het nog wat na. Ach, nat worden we toch dus gingen we het Grand Reef weer in. De regen besloot er nu helemaal mee te stoppen maar wij nog niet. Tot bijna aan sluitingstijd hebben we gesnorkeld en gezwommen.
Voordat we naar huis gingen, hebben we een douche genomen en onze haren gewassen en geföhnd (inclusief). De snorkels mochten we houden (de brillen niet).

Wij vinden Discovery Cove een aanrader ondanks dat we de dag met het slechtste weer tot nu toe hadden, hebben we het super naar ons zin gehad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten