Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

dinsdag 17 september 2013

Get Your Motor Runnin'

Deze prachtige ochtend willen we besteden aan een rondje minigolf op de Winter Summerland baan van Disney. Maar als we de straat uitrijden is dit wat we aantreffen:


Er blijkt een Harley benefiet ride georganiseerd te zijn. We parkeren de auto en gaan het gebeuren eens bekijken.


Jason Burnett was een inwoner van een plaatsje ergens in deze streek en is op 20 jarige leeftijd gestorven tijdens Operation Iraqi Freedom.  Zijn schoenen en ingelijst uniform waren ook ten toon gesteld. Met deze ride werd geld ingezameld.
Politie en brandweer waren in grote getale aanwezig met natuurlijk prachtige vervoersmiddelen.



Hen maakt nog een praatje met een van de sheriffs. Als je een misdaad wilde plegen ergens anders in de buurt dan was dit de dag want er was hier zoveel politie aanwezig, onmogelijk dat er nog over was voor het echte werk.


De enorme stoet Harley's werd vooraf gegaan door weet ik veel hoeveel motoren van de Sheriff's.


En natuurlijk mocht de vlag ook niet ontbreken.


Mooie motoren en interessante figuren allemaal.



Magriet en ik werden nog geïnterviewd door de plaatselijke journalist. Dus wij hebben onze 15 min. of fame ook weer gehad.

Het was ook vandaag super heet en bijna gesmolten besloten we niet voor de minigolf te gaan maar naar Epcot.

hallo allemaal!
Vandaag zou Miyuku haar kunsten komen vertonen en die wilde ik al een tijdje zien. Zoals de naam al doet vermoeden is Miyuku in Japan te vinden.


Het was nog geen tijd voor Miyuki dus besloten we de winkel van Japan met een bezoek te vereren (AIRCO!). In deze winkel kan je een oester uitzoeken welke dan opengemaakt wordt door een medewerkster en zo wordt een mooie parel onthult. De Amerikanen vinden dit prachtig en staan hiervoor in de rij. De Japanse medewerkster maakt er een hele show van die wij op ons gemak bekeken hebben.


Daarna was het tijd om in de brandende zon naar Miyuki te gaan kijken.


Ze begint met een klomp witte hete snoepbrij. Er wordt een toepasselijk kleurtje aan toegevoegd en dan knipt ze er een paar keer in en voila, een flamingo!





Ondertussen vertelt ze met een zijige stem wat ze allemaal doet en dat is alleen al de moeite waard om voor te blijven staan. Wat een apart mens. Maar snoepfiguren maken kon ze! Na de flamingo volgde nog wat verzoek nummers als een leeuw, draak en zebra.

Wij koelden na deze show nog even af in de winkel en ik twijfelde over de aanschaf van deze comfortabele slippers.


Toch maar niet genomen.

We wandelen verder over het landen gedeelte.


Ondanks dat het 40 graden lijkt te zijn, gaan we toch voor een rondje minigolf. De winterbaan is nog steeds of weer in de rehab dus we nemen de summerbaan.


Het is lekker heet maar dat deert ons niet, we slaan een aardig balletje.




 En hebben lol.


Per eigen auto gaan we terug naar de villa en komen we even bij. Voor het avondeten gaan we naar Bonefish Grill. We nemen een afslag te vroeg en komen op het terrein van een hotel. Als we achterom rijden zien we een wasbeer bij de afvalbakken. Een levende! Tot nu toe hebben we de laatste vakanties alleen nog maar dode langs de kant van de weg gezien. De wasbeer schrikt van ons en rent weg maar keert zich om en kijkt met zijn kopje onder het hek door of wij verder rijden. Dat was leuk.
Als we iets later de goede afslag nemen, komen we ook nog bij Bonefish aan. We eten er oa heerlijke Bang Bang Shrimp en ook het hoofdgerecht en toetje is prima. Deze kan op het lijstje "voor herhaling vatbaar".

2 opmerkingen: