Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

dinsdag 17 september 2013

Celebrate good times, come on!

Deze ochtend rijden we onze Chevy to the bike rental shop aan de 192. We gaan op twee wielen het plaatsje Celebration onveilig maken. Niet op de bike maar op de segway!

Aangekomen bij de bike shop moeten we eerst onze handtekeningen zetten zodat we zelf verantwoordelijk zijn voor alle door ons zelf aangebrachte schade aan ons zelf (ofzo). Daarna kijken we een instructie filmpje over de segway, zetten we de helmen op en kunnen we aan de slag. Buiten op de parkeerplaats oefenen we eerst wat. Dit is niet de eerste keer dat we op een segway staan maar het is toch weer even inkomen. Echt moeilijk is het zeer zeker niet en we hebben de slag snel te pakken. Voordat we in Celebration zijn moeten we een stukje langs de 192 rijden en deze ook oversteken. Daar hebben we dus onze handtekeningen voor gezet want die actie lijkt niet zonder risico. We halen de overkant gelukkig allemaal zonder kleerscheuren. Het rijden in Celebration is een stuk rustiger en we scheuren vol gas door de straten.

Aankomst in Celebration. 
Op de boardwalk houden we even pauze. Die pauze is wel even nodig want op een bepaald moment voel je de onderkant van je voeten niet meer door het continu plat op je voeten staan. We parkeren onze segwayen en wandelen een stukje om de bloedsomloop weer op gang te krijgen. Omdat het weer erg heet is, houden we de pauze kort zodat we lekker kunnen genieten van het briesje op de segway.


STOP! Een aantal keer zie ik beweging op de grond wat op iets van een takje lijkt. Het blijkt meer een wandelend takje te zijn en meer specifiek een sprinkhaan. Niet een sprinkhaan maar twee en ook nog eens mega. We lassen een klein fotomomentje in en zeggen het paar daarna gedag.


Nadat de gids 20 statieportretten van ons bij het meer van Celebration heeft gemaakt (en dan niet eens op de segway, wat moeten we daar nou mee?!), aanvaarden wij de terugweg.

Vooruit nog een statieportret maar dan OP de segway.
We vonden de tour erg leuk. Vooral om weer eens op de seyway te kunnen rijden. Maar onze segway tour van Disney door het Fort Wilderness Resort een paar jaar geleden was leuker. Toen hadden we off-road segways en gingen we door de natuur en ook over paden in het resort. De twee gidsen vertelde veel over het resort en WDW in het algemeen en waren ook nog eens om te lachen (ze maakte er natuurlijk een hele show van). De gids die we nu hadden wist goed de weg in Celebration en was prettig met de uitleg over de segway en hoe er op te rijden. Maar het enige wat hij over Celebration te vertellen had, was hoe duur de huizen waren. En hij wees de universiteit aan (al hadden we dat zelf ook wel begrepen door het bord met University er op). Zijn Engels was niet echt super en hij vergiste zich regelmatig tussen links en rechts (handig voor een gids!). Oké, Disney heeft weer gewonnen maar we hadden zeker wel een leuke ochtend.

Omdat we er toch in de buurt waren, deden we de boodschapjes in de Pulix van Celebration. Die is net even wat sjieker dan die bij ons in de buurt. Voor de lunch besloten we naar Hollywood Studio's te gaan.


Want de cinnamon roll op het terras van Starring Rolls was nog niet afgevinkt op ons lijstje. Nu dus wel.

Mjam.
En als we er toch zijn, kunnen we The Great Movie Ride ook wel doen. Na 180 keer deze attractie gedaan te hebben, hadden we deze keer voor het eerst de Western scene. Joehoe! Die gangster scene kenden we inmiddels uit het hoofd.


Nog onder de indruk van deze verrassing verlaten we het park. Just in time zo te zien:


In Downtown Disney eten we in de avond een visje in Fulton's Crab House (nu nog met korting vanwege onze jaarkaart).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten