Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

maandag 23 september 2013

When Nature Talks

De dag begint vandaag met een poepende vos bij de villa. Ook goedemorgen!


Na dit op de foto gezet te hebben (we wilden natuurlijk een andere foto maar na het poepen ging de vos er vandoor), maakte wij ons klaar voor de rit naar Merritt Island Wildlife Refuge. Dat is een natuurpark aan de kust bij Kennedy Space Center. Vanuit Kissimmee is het ongeveer een uur rijden. Volgens Kenny (de gids van het Kajakken) was dit een mooi gebied om vogels te spotten. De beste tijd van het jaar is dan oktober/ november maar wij zijn er natuurlijk nu, in september.

We starten bij het Visitor Information Center waar een wat oudere man ons een map geeft en vertelt wat er allemaal te doen is.


Als eerste lopen we de korte natuur trail achter het visitors center. In het water zien we gelijk al een schildpad zwemmen.


We lopen verder over de boardwalk en zien eekhoorntjes, vogels en misschien ook wel een hert. Het was in ieder geval een groter dier dat wat verder weg in de bosjes aan het scharrelen was. Dit hele kleine stukje trail is al prachtig.


Vanuit het visitor center rijden we naar de Black Point Wildlife Drive. Op deze 7 mile lange eenrichtingsweg zijn er verschillende mogelijkheden om te stoppen en vogels te spotten (ook vanuit de auto natuurlijk).


Er is veel water en we zien dan ook veel watervogels.


Maar ook een aantal roofvogels.





Onderweg zijn er een aantal uitkijkpunten zoals deze. En in tegenstelling tot in Nederland moeten er in de verrekijkers geen muntjes om wat te kunnen zien.


In het water zijn eilandjes gevormd door struiken. Hierop zitten ook veel verschillende vogels.




Na de wildlife drive gaan we kijken of er manatees te zien zijn vanaf het speciaal aangelegde Manatee Deck. De temperatuur van het water is goed en er zouden manatees moeten zijn. Wij zien ze hier echter niet terwijl we lang genoeg over het wateroppervlak hebben gestaard. Een manatee kan in rust wel tot 20 minuten onder water blijven.


Er vliegen wel hele groepen pelikanen over, ook best bijzonder om te zien.




Op het bord staat dat als de manatees hier niet zijn, ze misschien bij Bair's Cove Boat Ramp te vinden zijn. Deze boat ramp ligt vlak bij het observation deck aan de andere kant van de brug. We stoppen eerst iets voor de boat ramp en Margriet ziet de Manatees al vanuit de auto. Het blijken alleen geen manatees te zijn maar dolfijnen! Twee dolfijnen zwemmen tegen de stroom in waardoor ze steeds op ongeveer dezelfde plaats boven water komen. Weer geen manatees maar ook erg leuk.


Bij de boat ramp scoren we helemaal, er zwemmen meerdere manatees rond. Eerst zien we een rug....


...daarna een neusje...


...en later een staart.


We staan te genieten in de brandende zon.


Als we al veel neusjes (ruggen en staarten) boven water hebben zien komen, willen we opstappen. Maar wacht, daar vlakbij jullie komt er weer een naar boven!


Dan blijven we toch nog even, we hebben alle tijd.



Super om gezien te hebben: dolfijnen en manatees! Samen met deze vogel stappen we uiteindelijk op.


Het laatste stukje natuur dat we willen bezoeken is het strand. Dit doen we bij Playalinda Beach.


Schoenen uit en met de voeten in het water. Het water is behoorlijk warm hier.




Magriet vindt een speciale schelp. Wat vinden jullie er van? Een zeehonden kop of van een manatee? Of is het een zonnesteek die ons parten gaat spelen?


Na het strand gaan we villawaarts en eten onderweg een hapje bij Perkins.

Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's, wij gaan die drive ook doen in februari, we hopen dan nóg meer manatees te zien. Die schelp lijkt echt op een zeehond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend en leuk! En neee, de schelp is een manatee ;)

    BeantwoordenVerwijderen