Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

zaterdag 21 september 2013

Favorite Adventure

Waar ga je naar toe als je niet meer naar Disney kan? Naar Universal bijvoorbeeld! Vandaag staat het andere park, Island of Adventure, op het programma.


Volgens de adviezen moeten we gelijk doorlopen naar het Harry Potter gedeelte omdat het daar al snel druk wordt. Dat doen we dan maar al zijn we niet echt vroeg deze ochtend en is het effect van deze actie daardoor misschien wat nutteloos. We zijn in ieder geval aangenaam verrast door de sfeer van dit park. We lopen van de ingang via Seuss Landing en The Lost Continent naar The Wizarding World of Harry Potter en het ziet er allemaal goed gethematiseerd uit, we worden er vrolijk van!


Dit boek (De kat met de hoed) kende ik als kind bijna uit mijn hoofd!


Natuurlijk niet de Disney details zoals de subtiele overgangen van het ene naar het andere land maar dat je een foto maakt van de ingang van Jurasic Park en het kasteel van Harry er op staat. Maar het is dan ook geen Disney hè!

De ingang van The Wizzarding World of Harry Potter.
Vooral dit gedeelte ziet er goed uit. En dan is het duidelijk dat het september is, de slow month in Florida. De wachttijden voor de Harry Potter attracties variëren van 5 tot 20 minuten. We doen eerst de Forbidden Journey want dat is de topattractie. Hier is de wachttijd 20 minuten dus nog goed te doen want al die tijd loop je door het kasteel waar van alles te zien is zoals pratende schilderijen en hoeden.





Ik heb ooit de eerste Harry Potter film gezien en nooit een boek gelezen maar kom niet van Mars en ben dus zover op de hoogte dat ik wel wat dingen herken. Maar al zou je niks van Harry weten, dan nog is het mooi gedaan. Ook de attractie zelf zit goed in elkaar en duurt aardig lang. Van ons krijgt deze een thumbs up! De andere twee rides lijken meer veredelde achtbanen en dat is Flight of the Hippogriff in ieder geval ook. Gewoon een echte achtbaan, had niet perse bij Harry Potter hoeven te staan. We lopen door het dorp, bekijken de winkels en proberen een Butterbeer.





Nog een toverstokje nodig?

Of een bezem?

Na Harry Potter gaan we lunchen. Dit doen we in Toon Lagoon waar ze een restaurant hebben waar je sandwiches kan laten maken. We eten een heerlijke Tuna Sandwich en drinken een liter Diet Coke.

Verder lopen we door het park en doen we een aantal andere attracties. Er zijn hier veel waterattracties en in sommige word je kletsnat. Ondanks de warmte slaan we die over want je wordt echt kletsnat en het zijn meer attracties die niet zouden misstaan in een waterpark. We gaan wel in Jurasic Park want daar ben ik toch nieuwsgierig naar aangezien ik de film super vind. Margriet en ik doen regenjasjes aan en Hen beweert dat je hier helemaal niet zo nat wordt. Als we net onderweg zijn in het bootje begint het te regenen (terwijl de zon volop schijnt) en dan heel hard te regenen. De regenjasjes komen nu al goed van pas.... Ook bij de val naar beneden schept de boot nog aardig wat water. Margriet en ik zijn blij dat we de jasjes aangetrokken hadden. De regen is echter van korte duur dus het zonnetje zorgt al snel voor verdamping.

Zie ik daar het kasteel van Harry?

O jee, verkeerde ingang.
 Het Discovery Center valt een beetje tegen maar er is wel net een Dino uit het ei gekropen.
Pas geboren. Apgar Score 9/10
Na Jurasic Park verkennen we de rest van het park en komen we nog wat vreemde figuren tegen.

Geen idee wie dit is. Die hebben ze niet in de grot waar ik uit gekropen kom.

Spider Man. Ook leuke attractie btw.
 Voordat we het park verlaten shoppen we nog wat.



Wordt het de hoed, de uilen-rugtas of een van die andere beesie?



Het was een leuke dag die we afsloten bij de Cracker Barrel. En hoe krijgen ze het voor elkaar, zijn de baked potatoes op....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten